Klik på billedet for store billeder

Afdeling 77 - Boomeranghusene DGI

Bo42 ønsker at bygge visionært og spændende arkitektur på "DGI-arealet" ved Ndr. Ringvej i Rønne.

Vi arbejder aktuelt sammen med Steenbergs Tegnestue med en projektidé, som vi kalder ”Boomeranghusene”. Udgangspunktet er 120 almene familieboliger i 4 blokke fordelt med hhv. 7-, 5- og 3-etager med fuld tilgængelighed (elevator) alle med sydvendte altaner/terrasser. På baggrund af vores venteliste og dialog med boligsøgende opføres boliger i et mix af 2-, 3- og 4-rumsboliger, samt eventuelt enkelte 5-rums boliger.

Tankerne er at ejendommene ved valg af facadebeklædning giver et indtryk af at være lette og svævende. At krumning og de forskudte bygninger på en og samme tid giver udtryk for bevægelse og ro/harmoni rent visuelt. Boligerne inde bag får samme dybde uanset altanens form, og giver dybde og dynamik i blokken. De boomerang-formet balkoner/altangang, vil understrege bygningsformen, og igen give oplevelse af bevægelse i harmoni.

Altanbrystningerne gøres transparente for at fremhæve altanpladen – men samtidig placeres en række lamelskærme som understreger formen lodret. Lamelskærmene kan være delvist mobile, så de enkelte beboere kan flytte solskærmen i deres altan-afsnit. På altangangssiden er de dog faste.

Vi ønsker at bygge så miljørigtigt som muligt under skyldig hensyntagen til det samlede rammebeløb for alment boligbyggeri, og for den efterfølgende lejepris, som skal være attraktivt for såvel bornholmere som tilflyttere.

Antal M2 Indskud Rum Leje
Familie (skitseprojekt) 64 65 30.000 2 7.000 (anslået)
Familie (skitseprojekt) 20 80 36.000 3 8.000 (anslået)
Familie (skitseprojekt) 36 100 42.000 4 9.000 (anslået)
Der kan opnås boligstøtte og indskudslån
Alle boliger er niveaufri og har 100% tilgængelighed
Lavenergi
Privat altan eller terasse
Køkken i åben forbindelse med stue
Badeværelse med brus
Solafskærmning
Grønne oaser på fællesarealer
Miljørigtigt byggeri

Afdeling 77 - Boomeranghusene DGI