Klik på billedet for store billeder

Sporteren latent skitseprojekt

Bo42 tidligere skitseprojekt på "Sporteren" ved Østre Skole i Rønne.

Vi arbejder aktuelt sammen med Steenbergs Tegnestue med en projektidé, som vi kalder ”Boomeranghusene”. Udgangspunktet er 60 almene familieboliger i 3 blokke fordelt med hhv. 5-, 3- og 2-etager med fuld tilgængelighed (elevator) i de to store blokke og alle med sydvendte altaner/terrasser. På baggrund af vores venteliste og dialog med boligsøgende opføres boliger i et mix af 2-, 3- og 4-rumsboliger, samt eventuelt enkelte 5-rums boliger. 

Tankerne er at ejendommene ved valg af facadebeklædning giver et indtryk af at være lette og svævende. At krumning og de forskudte bygninger på en og samme tid giver udtryk for bevægelse og ro/harmoni rent visuelt. Boligerne inde bag får samme dybde uanset altanens form, og giver dybde og dynamik i blokken. De boomerang-formet balkoner/altangang, vil understrege bygningsformen, og igen give oplevelse af bevægelse i harmoni.

Altanbrystningerne gøres transparente for at fremhæve altanpladen – men samtidig placeres en række lamelskærme som understreger formen lodret. Lamelskærmene kan være delvist mobile, så de enkelte beboere kan flytte solskærmen i deres altan-afsnit. På altangangssiden er de dog faste. Eksempel på Skydelameller.

Vi ønsker at bygge så miljørigtigt som muligt under skyldig hensyntagen til det samlede rammebeløb for alment boligbyggeri, og for den efterfølgende lejepris, som skal være attraktivt for såvel bornholmere som tilflyttere.

Boomeranghusene Projektbeskrivelse  Se flere deltaljer

Antal M2 Indskud Rum Leje
Familie 20 65 30.000 2 6.000
Familie 20 85 36.000 3 7.000
Familie 20 105 42.000 4 8.000
Der kan opnås boligstøtte og indskudslån
Alle boliger er niveaufri i de to store blokke
Lavenergi
Privat altan eller terasse
Køkken i åben forbindelse med stue
Badeværelse med brus
Solafskærmning
Grønne oaser på fællesarealer
Miljørigtigt byggeri

Sporteren latent skitseprojekt